Spinati-ricotta-mozarella täidisega teokarbid.
4 portsjonit, ettevalmistus ca 10 minutit, küpsetamine jm ca 45 minutit.
Läheb vaja:
·
18 suurt pasta teokarpi
·
1,5 teelusikat oliiviõli
·
1/4 sibulat
(haki peeneks)
·
2-3 küüslaugu küünt (kui maitseb)
·
100 g suitsusinki või vorsti vm lihakraami (haki
tükkideks)
·
425 g purustatud tomateid (konserv- või
värskeid)
·
3/4 teelusikat suhkrut
·
1/4 teelusikat soola (või maitse järgi)
·
1/4 teelusikatäit purustatud pipart (või maitse
järgi)
·
Pihustuspudelis küpsetusõli vms et määrida
küpsetusvormi
·
2 peotäit (u 500 ml) spinatit (haki peeneks)
·
250 ml ricottat (purusta tükkideks)
·
125 g mozzarellat (purusta tükkideks)
·
1 munavalge (kergelt lahti klopitud)
·
Valmistamine
1. Keeda teokarbikujuline pasta
pakendil oleva juhendi järgi, loputa külma veega, kurna ja raputa kuivaks.
2. Kastme valmistamine: Samal ajal
kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli, lisa sibul (ja küüslauk), suitsusingi
tükid, pruunista (u 5 minutit). Kui singist või suitsuvorstist tekkis palju
rasva, siis vala osa ära – jäta ainult 1,5 teelusikatäit. Pane pann tagasi
tulele ja lisa purustatud tomatid, suhkur, sool ja pipar (neid pane maitse järgi). Sega kuni kaste läheb
natuke paksemaks (u 10 minutit). Tõsta pann tulelt.
3. Eelkuumuta ahi 190 kraadini ja määri
küpsetusvorm (umbes 25 x 25 cm suurune) küpsetusõliga.
4. Täidis: Sega hakitud spinat, mozarella,
ricotta, munavalge, maitsesta soola ja värskelt purustatud pipraga.
5. Pane pool valmistatud kastmest küpsetusvormi. Täida
keedetud teokarbid – igasse teokarpi pane u 1 kuhjaga teelusikatäis täidist
ning aseta täidetud teokarbid küpsetusvormi.
Vala ülejäänud tomatikaste täidetud teokarpidele. Kata vorm küpsetusfooliumiga. Küpseta kuni
pasta on läbiküpsenud ja kaste on hakanud mullitama. (u 30 minutit). Lase
toidul tõmmata 5-10 minutit enne serveerimist.
Mmm… head isu!
No comments:
Post a Comment