13.6.13

Tervislik lõunasöök: Spinati-ricotta täidisega teokarbid

Tervislik eluviis ei tähenda ainult treenimist. Peab toituma ka tervislikult. Lisangi siinkohal treenimisele ja trenažööridele vahelduseks midagi maitsvat ka.  Allolev retsept sobib ideaalselt lõunasöögiks - seal on tasakaalus süsivesikud (pasta teokarbid) ja valgud ning rasvad (sink, juustud mozarella ja ricotta).  Taimetoitlased võivad singi või muu lihatoote hoopis ära jätta. Juustusid võib oma maitse järgi asendada - kodujuustuga vms. Küpsetada võib ka ilma fooliumita - riputades teokarpidele juustu, mis ahjus kenasti krõbedaks küpseb.

Spinati-ricotta-mozarella täidisega teokarbid.

4 portsjonit, ettevalmistus ca 10 minutit, küpsetamine jm ca 45 minutit.

Läheb vaja:
·         18 suurt pasta teokarpi
·         1,5 teelusikat oliiviõli
·         1/4  sibulat (haki peeneks)
·         2-3 küüslaugu küünt (kui maitseb)
·         100 g suitsusinki või vorsti vm lihakraami (haki tükkideks)
·         425 g purustatud tomateid (konserv- või värskeid)
·         3/4 teelusikat suhkrut
·         1/4 teelusikat soola (või maitse järgi)
·         1/4  teelusikatäit purustatud pipart (või maitse järgi)
·         Pihustuspudelis küpsetusõli vms et määrida küpsetusvormi
·         2 peotäit (u 500 ml) spinatit (haki peeneks)
·         250 ml ricottat (purusta tükkideks)
·         125 g mozzarellat (purusta tükkideks)
·         1 munavalge (kergelt lahti klopitud)

·         Valmistamine
1. Keeda teokarbikujuline pasta pakendil oleva juhendi järgi, loputa külma veega, kurna ja raputa kuivaks.

2. Kastme valmistamine: Samal ajal kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli, lisa sibul (ja küüslauk), suitsusingi tükid, pruunista (u 5 minutit). Kui singist või suitsuvorstist tekkis palju rasva, siis vala osa ära – jäta ainult 1,5 teelusikatäit. Pane pann tagasi tulele ja lisa purustatud tomatid, suhkur, sool ja pipar (neid  pane maitse järgi). Sega kuni kaste läheb natuke paksemaks (u 10 minutit). Tõsta pann tulelt.

3. Eelkuumuta ahi 190 kraadini ja määri küpsetusvorm (umbes 25 x 25 cm suurune) küpsetusõliga.

4. Täidis: Sega hakitud spinat, mozarella, ricotta, munavalge, maitsesta soola ja värskelt purustatud pipraga.  

5. Pane pool valmistatud kastmest küpsetusvormi. Täida keedetud teokarbid – igasse teokarpi pane u 1 kuhjaga teelusikatäis täidist ning aseta täidetud teokarbid küpsetusvormi.  Vala ülejäänud tomatikaste täidetud teokarpidele.  Kata vorm küpsetusfooliumiga. Küpseta kuni pasta on läbiküpsenud ja kaste on hakanud mullitama. (u 30 minutit). Lase toidul tõmmata 5-10 minutit enne serveerimist.


Mmm… head isu! 




No comments:

Post a Comment